Tags

, , , , , , , ,

Ik ben er over aan het denken om tijdens de verkiezingstijd mijn raam in te zetten als promotieplek. Oke, ik woon niet midden in het centrum, dus ik kan geen duizenden euro’s vragen voor die plek, maar een paar honderd euro valt er toch wel mee te verdienen. Ik ga gewoon de lokale kopstukken tegen elkaar op  laten bieden. Wie biedt er 100 euro voor een plek op mijn raam? 200? 300?Image

Daarnaast ben ik aan het sparen voor een supercar. Het kost even wat, maar ik weet nu al zeker dat Christian Petermann er over 4 jaar dankbaar gebruik van maakt. Bij een drugsstad als Heerlen dacht ik bij speeddaten trouwens aan iets heel anders dan rondrijden in een Ferrari. Toen ik dat verhaal las, ben ik eens na gaan denken welke auto andere partijen in zouden zetten als stunt.

De SP neemt je natuurlijk mee in een Trabantje. Daar lijkt me geen twijfel over mogelijk. Voor de PvdA is elke auto waar het stuur links zit, maar waar je wel rechts mee moet rijden prima. GroenLinks gaat duidelijk voor een Prius, schoon maar saai. Maar dan heb je nog heel wat partijen over. Bij D66 kom waarschijnlijk bij een middenklasser uit. Zo’n degelijke Volkswagen ofzo. Niet spannend, maar zeker niet suf. VVD gaat voor een audi. Zo’n auto waarvan je weet dat er een overbetaalde directeur achter het stuur zit. Die hoeft niet op tijd op zijn werk te zijn, maar toch duwt hij je maar wat graag naar de rechterbaan.

Maar wat voor een auto past bij een partij als 1Parkstad.nl? Het is de grote onbekende vis in de vijver. Misschien doet 1Parkstad.nl wel helemaal niet aan autorijden en bieden ze je een plaatsje aan achterop de fiets? Zodat je gezellig met lijsttrekker Ruben door Parkstad kan fietsen, om zo te zien hoe dicht we eigenlijk allemaal bij elkaar horen.

1Parkstad.nl is een gevaarlijke outsider. Misschien dat in Heerlen al lang duidelijk is dat al die gemeenten hier in de regio gewoon bij ons moeten komen, maar in Brunssum, Kerkrade en Landgraaf kan dat partijtje wel eens hoge ogen gaan gooien. Het gaat zelfs zo goed met die partij, dat ik gehoord heb dat Rob Franssen lid wil worden. En dan heb je iets bereikt in Heerlen!

Ik ben er dus serieus over aan het denken om die plaats op mijn raam beschikbaar te stellen aan 1Parkstad.nl. Als voorstander van de gedachte dat zelfs Maastricht bij Heerlen zou moeten komen, kan het voor mij niet snel genoeg gaan dat het Groot Hertogdom Herle in het leven geroepen wordt. Ik vind ook dat meer partijen in Heerlen die focus zouden moeten hebben. Stop met dat gemekker over ’t Loon of de Plu, denk groot. The sky is the limit! Waarom praten we niet over het annexeren van Voerendaal? Waarom laten we Sittard-Geleen haar eigen gang gaan?

Kom op, dit is de tijd om groot te denken. Heerlen is eindelijk van haar minderwaardigheidscomplex af, nu moeten we dat doortrekken. Elke partij moet de knop omzetten. Christian Petermann is daarbij een voorbeeld. SP, gooi die Trabant de deur uit! GroenLinks, ruil die Prius in voor een Hummer! Het is tijd om te patsen, na 19 maart is het tijd om allemaal trots te zijn op Groot Heerlen. Oh en dat raam, u weet me te vinden op Facebook. Ik ben die gek die dacht dat het goed was om een brief aan Jan Smeets te schrijven.