Tags

, , , , , , , , , , ,

Zijn wij nou altijd zo dom geweest, of was Louis van Gaal altijd al zo slim? Natuurlijk, hij stond al jarenlang bekend als een goede trainer. Hij werd kampioen met Ajax, Barcelona, Bayern Munchen en AZ, maar het kunststukje dat hij de afgelopen drie weken laat zien, is ongeëvenaard.
varken

En ik smul er van. Zeker omdat dit een wk is waar niemand in Nederland iets van verwachtte. Vier jaar geleden was de weg naar de finale al van tevoren uitgestippeld. Toen moest het gebeuren. Dit jaar was er geen hoop, Spanje zou ons genadeloos afstraffen en Chili zou voor ons ook een brug te ver zijn. Ik moet eerlijk zijn dat ik zelf ook zo dacht. Mijn halve finale in de toto op het werk kent drie dezelfde namen als nu, alleen Nederland heb ik vervangen door Italië. Hoe dom kan ik achteraf zijn.

En Louis, die wist het allemaal al. Niet dat hij het Nederlandse volk even inlicht. Of in ieder geval grote bedrijven die een slaatje willen slaan uit het wereldkampioenschap. Als Louis even gebeld had, dan was de Media Markt nooit begonnen met die actie waarbij het aankoopbedrag van een tv volledig terug betaald wordt. Daar zweten ze nu peentjes en hopen ze dat Duitsland Nederland in de finale afmaakt.

Maar wat te denken van al die supermarkten die dit jaar eens niets aan reclame doen of juist iets heel kleins? De Plus bijvoorbeeld, met die onzinnige veren. Als ze verwacht hadden dat Nederland ver zou komen, zouden ze wel iets beters verzonnen hebben. De C1000 doet helemaal niets en van de Lidl en de Dirk heb ik ook niks gezien. De Jumbo en de Albert Heijn hebben duidelijk deze slag gewonnen. Volgens mij heb ik namelijk zelfs al een stel hamsters in een juichpak zien lopen.

Maar het is nog niet te laat om nog aan te haken. Specialisten zeggen dat het nu te laat is, maar ik twijfel er aan. Na gisteravond gaat het Krulvarken natuurlijk als een speer. De Kruidvat moet een paar krultangen in de aanbieding gooien, die gaan dan ook als zoete broodjes over de toonbank. En wat te denken van Arjen Robbeenham, Van Persinaasappelen of Nigel de Jonge kaas? De spelers van Oranje zijn hot en daar moet toch zeker iets mee te doen zijn?

Oh en er is trouwens gisteren nog zo’n groot evenement begonnen. De tour de France. Ik heb gehoord dat Patrick Lefevre, de ploegbaas van Omega Pharma – Quickstep Dirk Kuijt opgeroepen heeft om Mark Cavendish te vervangen.