Tags

, , ,

afwijzing
Als klein kind was het eigenlijk al duidelijk toen het mij alsmaar niet lukte om de knuffelbeer van mijn zus te pakken te krijgen. Het beest heette blauwtje. Wellicht had ik het toen al moeten weten dat ik voorbestemd was om mijn leven lang blauwtjes te lopen.

Ik vind mezelf daar niet zielig om, in tegendeel. De laatste jaren heb ik er een sport van weten te maken. Vaak ben ik op stapavonden op zoek naar de meid die mij het origineelst afwijst. Van “Nee”, “blijf van me af” en “ik ken je niet en ik wil je niet kennen”, tot “je stinkt”, “nee, ik heb je vlieger nergens gezien” en “ik heb je vorige week al afgewezen”, ik heb ze onderhand allemaal wel eens gehoord.

Wijze mannen zeiden ooit: ‘als je ergens goed in bent, doe het dan niet gratis.’ Daarom ben ik de laatste weken na aan het denken over een verdienmodel aan het blauwtje lopen. Om niet ook met dit idee de boot in te gaan, heb ik een aantal opties bedacht.

1. Iedereen bij wie ik een blauwtje loop, betaalt mij. Er zitten wat haken en ogen aan deze opzet, dat besef ik. Maar ik heb natuurlijk wel net een vrouw een plezier gedaan. Ze hebben de kans gekregen om iemand keihard af te wijzen, wat natuurlijk erg goed is voor het zelfvertrouwen. Ik zou mezelf neer kunnen zetten als een soort van zelfhulp-goeroe, die vrouwen laat zien dat ze elke man af kunnen wijzen.

2. Mannen betalen mij om hun te laten zien hoe het niet moet. Er zijn al duizenden boeken op de markt die mannen helpen een vrouw te scoren. Geen enkel boek helpt echt, want mannen zijn meestal te verlegen om op vrouwen af te stappen. Geen punt, ik laat hun zien hoe het niet moet en welke fouten ze allemaal kunnen maken als ze op vrouwen afstappen.

3. Ik laat me sponseren. Bedrijven die hun product bij vrouwen onder de aandacht kunnen brengen, kunnen mij betalen om hun product aan te prijzen. Een voorbeeld: “Goh, ik ruik dat je ongesteld bent. Gebruik je wel Super soft van OB?” Succes gegarandeerd. Ik loop een blauwtje, maar die meid denkt de rest van de avond wel alleen nog maar aan OB.

Er zitten natuurlijk wel pijnpunten aan dit plan. Mijn avances mogen nooit meer goed gaan. Veel geld verdienen met blauwtjes lopen, of toch af en toe succes hebben? Het is een moeilijke keuze, een onmogelijke keuze. Gelukkig ben ik ZZP’er en kan ik dus naast het blauwtjes lopen, ook nog een hoop andere dingen doen. Zoals onzin als dit schrijven, terwijl ik eigenlijk dozen in moet pakken voor mijn grote verhuizing.