Tags

, , ,

Het is dat ik mijn verhuisdozen net weer aan iemand anders gegeven heb, maar anders zouden ze alweer klaar staan om een nieuwe plek op te zoeken. Afgelopen week zag ik een filmpje dat met een drone opgenomen is en waar een mooi stukje land getoond werd. Tsjernobyl. Goed, je hebt misschien een beetje last van straling, maar dat heb ik ook met mijn smartphone naast mijn hoofd. Het voordeel van Tsjernobyl is dat daar niemand anders woont. Er wordt dus ook door niemand bezwaar gemaakt dat daar een drone over die stad vliegt. Moet je hier in Nederland eens proberen, dan krijg je het met allerlei instanties aan de stok.

Als er niemand anders woont, dan is er ook niemand om een discussie mee te voeren. Niet over zwarte piet, niet over doorgefokte honden en niet over belasting voor de rijken. Het kan de inwoners van Tsjernobyl niet interesseren. En als een vreemd land de inwoners van Tsjernobyl racisten zou noemen dan zou de Oekraïnse overheid daar iets aan doen. Of de Russische. Nou ja, de overheid waar die stad die week onder zou vallen zou er iets aan doen.

Heel anders dan hier in Nederland. Turkije had een mening over hoe wij met Turken omgaan. En dat mag, vindt onze minister-president. De Premier is namelijk tevreden met de uitleg van de Turken. Ik quote: “Excuses zijn volgens hem niet nodig, omdat Turkije heeft gezegd dat de verklaring over racisme in Nederland niet bedoeld was voor de Nederlandse overheid.” Dus als ik het goed begrijp zijn alle Nederlanders racisten, behalve de overheid. Dus als Nederlandse overheid hoef je niet boos te zijn als een ander land je inwoners racisten noemt, zolang je het zelf maar niet bent?

Volgens mij is de overheid nog altijd een volksvertegenwoordiging, dus als er kritiek is op het volk, is er linea-recta kritiek op de overheid. Maar nee, alles is weer koek en ei met Nederland en Turkije. De Turkse minister die vond dat wij in Nederland niet goed omgaan met zijn landgenoten hoeft zijn uitspraken niet terug te trekken, omdat ze niet over Mark en zijn vriendjes gaan. Die gaan gewoon vrolijk door met waar ze mee bezig waren, hele beroepsgroepen discrimineren. Want dat mag wel, bijvoorbeeld zelfstandigen pesten. De ene proefballon na de andere wordt opgelaten om die ongrijpbare maar in de pas te laten lopen.

Nee, ik weet het zeker. Ik vertrek. Ik zoek alleen nog een leuke meid die het ook helemaal gehad heeft in dit land om samen gemuteerde baby’s mee te maken.