Tags

, ,

Hoi Kevin,

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat ik op de hoogte werd gebracht van jouw (of mijn, ik snap het niet meer helemaal) bestaan. Als ik de kosten bij elkaar op zou tellen die ik zelf alleen al kwijt ben om jouw rotzooi op te ruimen, dan was ik nu meer dan duizend euro rijker. Dagen die ik niet heb kunnen werken en dus ook niet heb kunnen declareren om dingen te regelen, een nieuw paspoort, honderden kilometers die ik in de auto heb gezeten, tel het allemaal maar op.
paspoort
Maar ik schrijf je nu, omdat ik dankzij jou voor het eerst voor de rechter mag verschijnen. Natuurlijk ben ik wel eens in een rechtszaal geweest, als journalist is dat niet zo raar, maar dit is toch anders. Ik moet namelijk aantonen dat ik mezelf ben en niet de versie die jij aan mensen voorschotelt. Bij het eerste incassobureau dat op mijn stoep stond met een kleine rekening van zo’n 13-duizend euro, had ik het geluk dat ik iemand kende. Bij dit deurwaarderskantoor is dat niet zo en die nemen zelfs met een proces verbaal geen genoegen.

Tja Kevin, ik ging dus al aangifte doen, maar de politie geeft zoiets dus niet door aan de instantie die gedupeerd is. Dat lijkt misschien logisch, maar als ik je dan vertel dat de politie eerst mij belde na een aangifte van die instantie, is een terugkoppeling niet al te moeilijk, zou je denken. Maar goed, de politie heeft blijkbaar andere dingen aan haar hoofd. Identiteitsfraude is niet het eerste probleem dat zij op willen lossen.

Je bent natuurlijk ook moeilijk te vangen. Het enige dat we van je hebben is een foto, een wazige bovendien. Oh, en een bankrekeningnummer, een telefoonnummer, een e-mailadres en loonstrookjes van waar je gewerkt hebt. Nu is het zo dat ik geen reactie krijg op mijn mails (deze zal ook wel onbeantwoord blijven) en ligt je telefoon waarschijnlijk op de bodem van de Amstel. Bij je bank ben ik bijna zo ver dat ik je rekening in mag zien en bij je oude werk kennen ze je niet. Misschien binnenkort maar eens langs gaan met je foto.

Wat ik eigenlijk het meest hoop, is dat het hier bij blijft. Dat jij je plezier gehad hebt, je bent er zonder schade vanaf gekomen en dupeert nu weer iemand anders. En dan hoop ik dat je snel eens tegen de lamp loopt. Maar val mij niet meer lastig. Ik ben er wel klaar mee. Ik wil graag weer helemaal mijzelf zijn.

Groet en hopelijk tot nooit,

Kevin

Open brief aan Kevin Goes, deel 1