Tags

, , , , ,

Ook zonder bestuurder ben ik net prima met de trein in Heerlen aangekomen. Vier dagen achter elkaar heb ik meerdere malen gebruik gemaakt van de trein, en het ontbreken van een topbestuurder heeft niet tot overlast geleid. In tegendeel zelfs, in totaal had ik maar vijf minuten vertraging. Dat is wel eens een heel stuk meer geweest, en toen zat er wel een grote man achter het stuur.

LEIDEN - NS Logo op de train. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Van mij had hij trouwens niet weg gehoeven, hoor, die Timo Huges. Ik mail mij ook suf en dan komt er ook wel eens een verkeerd mailtje bij de verkeerde persoon terecht. No big deal, toch? Wist die Huges veel dat er over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg zoveel heisa gemaakt zou worden? Het was immers Limburg, die mensen die alleen vlaaien eten en alaaf roepen op gezette tijden.

Huges dacht waarschijnlijk dat hier in onze provincie helemaal nog geen treinen reden. Hij dacht dat alle Limburgers zich voortbewogen op Harley Davidsons en te pas en te onpas in hun Bandidos-pyjama’s door de straten werden geduwd. Sinds ik Harrie Ramakers zo op L1 gezien heb, ben ik wel na gaan denken over mijn slaapgerei. Ik doe tegenwoordig niet meer mijn superman t-shirt aan in bed en ik let goed op wat voor een tekst er op mijn shirt staat. Ik ben zelfs er over na aan het denken om mij te laten sponsoren, voor het geval dat. Is toch mooie exposure op de regionale en zelfs landelijke televisie.

Misschien dat ik me laat sponsoren door Roda JC, die club heeft komend jaar 1,5 miljoen euro extra te verdelen en dan kan een tonnetje mijn kant op waarschijnlijk geen kwaad. Ik wil mijn telefoonrekening niet zien, al waren de mb’s die ik in Frankrijk besteed heb tijdens de wedstrijd NAC-Roda het allemaal waard. Zelfs via twitter merkte ik dat het spannend was in Breda. Mooi dat het komend jaar weer spannend wordt in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. En dan niet tegen Jong Ajax, Sparta en de plaatselijke FC.

Ik kan het Timo Huges trouwens ook aanraden, een huisje in de zon in Zuid-Frankrijk. Kun je eens even helemaal iemand anders zijn, of in mijn geval, helemaal jezelf. Afgelopen week heb ik de 39 jaar dat ik hier rond loop even overzien. Ik wist zelf ook niet dat ik al zo oud was, maar de media hebben altijd gelijk en als de krant schrijft dat ik 39 ben, dan ben ik dat. Ik had ook al topbestuurder of burgemeester kunnen zijn, bedacht ik me toen. Maar ik werk gewoon als redacteur voor een radiozender. Niks bijzonders. Maar daar zou die Timo nu een moord voor doen, voor zo’n niet-bijzonder bestaan. Hij zou nu maar wat graag mijn identiteit overnemen. Misschien kan ik hem nog wel in contact brengen met wat mensen die daar meer van weten…