Tags

, , , ,

Beste ‘Kevin’,

Drie keer is scheepsrecht. Niet alleen bij mijn blogs, maar blijkbaar ook met huurcontracten afsluiten. Of, in dit geval, contracten proberen af te sluiten. Want er klopte iets niet. Althans, dat vermoeden had de woningcorporatie in Nijmegen waar je aanklopte om nog een huurwoning te huren. Dat trucje was al (minstens) twee keer gelukt, dus waarom zou het nu niet lukken?
aangifte
Maar iemand die woont in Heerlen, werkt in Amsterdam en een huurcontract in Nijmegen af wil sluiten, is verdacht. Zeker als hij dan ook nog eens een vrij Nederlandse achternaam heeft, maar zelf zeker niet uit dat land komt. Dus gingen ze zoeken op internet, in Nijmegen. Gewoon, Kevin Goes intikken en kijken wat er uit komt. Nou, daar kwamen dus twee open brieven van mij aan jou uit. En een bericht in de Limburgse kranten, een bericht in de Telegraaf en een gesprek op Radio 1.

Nee, ik heb je niet zelf gevonden, die eer kan ik niet opstrijken. Maar ik geloof wel dat ik flink geholpen heb. Zonder mijn brieven had je nu een derde huurcontract gehad, had je waarschijnlijk nu weer een wietplantage ingericht en had ik nog meer gezeur aan mijn hoofd gehad. Want zo voelt het vooral. Ik ben vooral niet zielig of bang, maar de extra moeite die ik kwijt ben met dit alles, is ronduit irritant.

Over irritant gesproken, de politie heeft niet eens de moeite genomen om mij te bellen. Via een berichtje op Facebook werd mij duidelijk gemaakt dat ik moest bellen met een woningcorporatie in Nijmegen. Toen kreeg ik te horen dat ze je uitgenodigd hebben voor een gesprek en dat toen de politie binnengevallen is om je op te pakken. Daar was wat overtuigingskracht voor nodig vanuit de woningcorporatie. De politie vindt dit soort verhalen namelijk te lastig, er is geen capaciteit om met identiteitsfraude af te rekenen.

Dat is mij letterlijk verteld, net aan de telefoon. En ik begrijp het ook wel, jij bent namelijk niet de baas. Jij bent maar een loopjongen die er met een paspoort op uitgestuurd wordt om huurcontracten af te sluiten. Waarschijnlijk als ik met mijn civiele zaak tegen jou begin, is er niets meer om te krijgen. Jij zal wel helemaal niks hebben en de grote jongens die achter je staan, zijn onzichtbaar. Nee, voor jou en voor mij loopt dit met een sisser af. Misschien maar beter ook.

Maar waar ik mij wel over verbaas, is dat jullie het nog een keer geprobeerd hebben met mijn paspoort. Ik schatte jullie hoger in. Dat jullie onderhand wel zouden weten dat ik nu op de hoogte zou zijn en dat jullie al lang weer met een ander paspoort bezig waren. Nu weet ik tenminste dat ik de komende maanden nog veel meer brieven van incassobureau’s kan verwachten. Ben ik blij dat ik je naam en adres krijg, kan ik het allemaal gewoon doorsturen.

Tot snel,

Groeten!
Kevin

Open brief aan Kevin Goes, deel 1
Open brief aan Kevin Goes, deel 2